Simon Edina

Hamar magával ragadott a csapat

2010 elején kerültem a Keep Floydingba, és bár alapvetően nem voltam “floydos”, már az első próbák alatt kiderült, hogy ez nem egy átlagos zenekar, hanem nagyon jól, nagyon profin és kimagasló hozzáállással játsszák a srácok a Floyd dalokat. Tehát hamar magával ragadott a csapat, és gyorsan eldőlt, hogy nem csak egy zenekar lesz nekem a sok közül, hanem valami különleges dolog az életemben. A zenei pályám kezdete gyerekkoromra nyúlik vissza, Fehérgyarmaton, a szülővárosomban már zenei általánosba jártam, az első fellépésem 10 éves koromban volt. Középiskolában Nyíregyházán tanultam szintén ének tagozaton, persze mellette zongoraórák, énekkarok, magánének órák tarkították hétköznapjaim. Ekkor már egyre több, és egyre sokrétűbb fellépésekkel büszkélkedhettem.

Érettségi után Budapestre költöztem, és tovább folytattam a tanulmányaim az ELTE TÓFK-on, ahol tanító diplomát szereztem, mellette pedig énekelni tanultam Toldy Máriánál, és fellépésekre jártam először csak szólóban, zenei alapokkal, aztán kezdtem el zenekarokban játszani, amit mai napig művelek. Számos híres énekesnél, zenekarban dolgoztam és dolgozom mai napig sessionvokalistaként, koncerteken és lemezeken egyaránt, néhányat kiemelve: Balázs Fecó, Delhusa Gjon, Szabó Leslie, Groovehouse…

Jelenleg négy állandó zenekarom van, de a Keep Floyding különleges helyet foglal el a szívemben, hiszen amellett, hogy a Pink Floyd zenéjének monumentalitása engem is magával ragad a színpadon, rettentően jó érzés ezt olyan emberekkel játszani és átélni, akik ennyire azonosulni tudnak a Floyd zenéjével, elhivatottak a Keep Floyding produkcióval kapcsolatban, és nem utolsó sorban akiket a barátaimnak mondhatok.