Prohászka Ferenc

14 éves koromban kerültem aktív kapcsolatba a zenével, akkor kezdtem el basszusgitározni. Már az akkori zenekaraimban is valahogy mindig nekem jutott a feladat, hogy a koncertek hangtechnikai részét irányítsam, és hamar ki is derült, hogy ez engem érdekel, és ez lesz a másik fő irányvonal az életemben a basszusgitározás mellett.
A Keep Floydingba 2010 tavaszán kerültem, addigra fogalmazódott meg a zenekarban a konkrét igény egy saját, állandó hangtechnikusra. Első pillanattól láttam fantáziát a csapatban, a határozott, karakteres hangszerkezelés, és dinamikus játékuk miatt elsősorban. Egy ilyen zenekart remek dolog hangosítani, mivel „megszólal” a kezükben a hangszer, kijönnek a finomságok, működik a harmónia a technika, a hangszerek és a zenész között. Éppen ezért vetettem be a kapcsolataimat is, és lettem egyik koncertszervezője a Keep Floydingnak.
A másik motiváló erő maga a Pink Floyd zenéje, mivel hangtechnikailag folyamatos kihívást, változatosságot ad, hiszen a sok hangszer és ének megszólaltatása, rengeteg sáv és effekt technikai megvalósítása nem hasonlítható egy átlagos zenekar rideréhez. De ami a legfontosabb, Floydot nem jó halkan hallgatni, és amit én biztosan garantálni tudok, az a jó megszólalás mellett a hangerő!